Spis maven flad
Hej læsere ♣
For længe siden købte jeg madlavningsbogen – Spis maven flad, men eftersom at jeg er meget kræsen, har jeg ikke fået særlig meget ud af bogens 111 opskrifter.
Jeg har dog lavet nogle af de opskrifter som er i bogen, men alt i alt syntes jeg ikke at det var pengene værd.
Jeg kunne jo ligeså godt have søgt på Google efter sunde opskrifter – men okay, det er en smagssag. 😉
Jeg har plukket lidt forskellige opskrifter ud direkte fra bogen, så der er lidt inspiration at hente til dagens ret i aften.
______________________________________________________________
Opskrifter
______________________________________________________________
Fladmavemysli til din morgenmad
100 g herfrø
150 g tørrede abrikoser
50 g cashewnødder
50 g hele hasselnødder
50 g hele mandler
50 g percannødder
50 g macadamianødder
50 g fugflager
50 g bygflager
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
2 breve Yogi Tea Choko
KNAS
5 spsk. Sukrin (kan undlades)
50 g mandler
______________________________________________________________
Rist hørfrøene på en tør pande.
Hak abrikoser meget fint. Hak alle nødderne mellemfint. Hak rug- og bygflager med kanel, vaniljepulver og indholdet i de 2 tebreve.
KNAS
Hak mandlerne og rist dem på en tør pande ved middel varme, til de er gyldenbrune. Drys Sukrin over og rør rundt, til det er smeltet. Tag mandlerne af panden og læg dem på en tallerken til afkøling. Vask panden med det samme. Bland mysli og knas sammen.
3 spsk. = 100 kcal.
Til dit vægttab: Spis blandingen oven på et halvt bæger fromage frais, skyr eller kvark som morgenmad.
______________________________________________________________
Højtbelagt rugbrød med skinkesalat de luxe (2 personer)
100 g skinkesalat (fra graasten)
2 hårdkogte æg
½ squash
3 stilke blegselleri
1 tomat
½ æble
60 g rugbrød
______________________________________________________________
Pil æggene og hak dem fint. Hak squashen fint og snit blegsellerien i tynde skiver. Rør squash og blegselleri sammen med skinkesalaten. Hak tomaterne og æblet fint. Rist rugbrødet (ikke nødvendigt) og del det i to. Læg rugbrødet på to tallerkner. Læg skinkesalaten ovenpå og derpå hakket æg. Pynt tallerkenen med finthakket tomat og æble.
300 kcal pr. person
Til vægttab – frokost
______________________________________________________________
Fyldig rejesalat med avocado, peacannødder og hytteost
½ blomkål (ca. 200 g)
3-4 stilke blegselleri
100 g agurk
2 gulerødder
2 avocado (ca. 200 g)
150 g rejer
250 g Cheasy hytteost (1,5%)
3 spsk. tomatsalsa
20 g pecannødder eller hasselnødder
salt og peber
1 tsk. estragon
1 tsk. karry
______________________________________________________________
Renrør blomkålen og bræk den i små buketter. Kog dem i vand, men kun lige så der forsat er bid i. Snit blegsellerien og hak agurken groft. Skær guleroden i skiver og avocado i tern. Rør blegselleri, gulerod, avocado og blomkål sammen med hytteost, tomatsalsa, salt og peber, estragon samt evt. lidt karry. Anret rejer og blomkålsblandingen på en tallerken. Pynt med hakkede pecannødder (må gerne ristes på en tør pande).
300 kcal pr. person
Til vægttab – frokost
_______________________________________________________
Nøddedeller med jordskoksalat
500 g hakket kalvekød 3-7 % fedt
500 g hakket svinekød 7-10 % fedt
salt og peber
1 dl mælk
1 æg
30 g rugmel
1 tsk. tørret rosmarin
50 g hasselnødder
2 spsk. cognac (kan undlades)
½ tsk. salt
2 spsk. flydende Kærgården eller flydende Becel Olive
SALAT
300 g jordskokker
1 gul peberfrugt
½ squash
1 æble
½ grapefrugt (250 g)
50 g hasselnødder
2 spsk. olivenolie
saften fra 1 lime
2 spsk. balsamico
1 spsk. grovkornet sennep
½ tsk. karry
salt og peber
3-5 dråber flydende sødemiddel (kan undlades)
______________________________________________________________
NØDDEDELLER
Rør kødet med salt og peber, mel, æg og mælk i et par minutter med elpisker.
Tilsæt rosmarin, hakkede hasselnødder og cognac. Rør med ske i kødet i et minut, så det bliver til en fast og jævn fars. Lad farsen trække i ca. 20 minutter. Form farsen til ca. 20 frikadeller, og steg dem ca. 3-4 minutter på hver side i flydende Kærgården.
SALAT
Rens jordskokkerne med en skuresvamp. Riv dem i fine skiver på et rivejern eller brug en kartoffelskræller, så du får flager af jordskokkerne. Skær peberfrugten, squash og æble i tern eller strimler. Skræl grapefrugten og skær den i små stykker. Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande. Drys dem i salaten. Blandt olivenolie, limesaft, balsamico, sennep og krydderier og vend det hele i salaten.
400 kcal pr. person, hvis du spiser 3 deller.
Til vægttab – aftensmad.
_____________________________________________________________
Krydderkage
100 g mandler
25 g Isis perfekt strø
2 æggehvider
50 g flydende Kærgården
2 dl skummetmælk eller minimælk
3 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt eller fintrevet frisk ingefær
1 spsk. flydende sødemiddel
1½ strøget tsk. bagepulver
100 g rugmel
PYNT
30 g hasselnødder
1-2 spsk. Sukrin flormelis
vand
______________________________________________________________
Blend mandlerne til mel i en kaffekværnm foodprocessor eller med en nøddehakker. Æggehvider piskes stive med strøsukker. Flydende Kærgården tilsættes sammen med mælk, krydderier, fintrevet ingefær samt flydende sødemiddel. Bland bagepulver, rugmel og mandelmel og rør det i dejen.
Hældes i en smurt form. Bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.
PYNT
Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande. Rør Sukrin flormelis med vand, så det bliver en glasur. Smør glasuren på den afkølede kage og drys med ristede hasselnødder.
130 kcal pr. stk.
Til vægttab – som mellemmåltid
________________________________________________________
Æble/kanelmuffins
80 g skummetmælkpulver
130 g rugmel
150 g Isis Perfect Fit
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
150 g flydende Kærgården
5 æg
1 æble
50 g hakkede hasselnødder
28 små muffinsforme
______________________________________________________________
Kom alle de tørrede ingredienser – foruden hasselnødderne – i en skål. Pisk æg og flydende Kærgården. Pisk det sammen med de tørre ingredienser i ca. 1 minut. Riv æbler groft og hak hasselnødderne. Vend revet æble og nødder i med en ske. Hæld dejen i muffinforme og bag ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
10o kcal pr. stk.
Til vægttab – som et mellemmåltid
________________________________________________________
Ingen kommentarer endnu