Domæne hjælp søges

Blåbærtærte med mascarponecreme

 

Blaabaertaerte-m-mascarpone_F.ashx1 blåbærtærte med mascarponecreme i en springform, ca. 25 cm i diameter

Tærtedej: 100 g mandler
150 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg 
100 g mørk chokolade

Mascarponecreme: 250g mascarpone
¼ l piskefløde korn af 1 vaniljestang
2 spsk sukker
Fyld og pynt: 250 g friske blåbær 
1 spsk revet økologisk citronskal

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Tærtedej: Skold mandlerne, og smut dem. Hæld mandlerne i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg, og kør dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskabet i 30 min.

Fordel tærtedejen i en springform på 25 cm i diameter (alternativt en firkantet form på 20 x 28 cm). Bag tærtebunden i ovnen, ca. 15-20 min. ved 175°. Dejen skal være gylden.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pensl tærtebunden med chokoladen, når bunden er afkølet. Lad din blåbærtærte stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme: Pisk mascarponen med piskefløde, vaniljekorn og sukker til en luftig creme. Fordel cremen over den afkølede blåbærtærte.

Pynt: Strø blåbærrene oven på cremen, og riv til slut lidt citronskal over bærrene på din blåbærtærte.

Server blåbærtærte med mascarponecreme som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Domæne hjælp søges