Når du går kold
Hej, hvor er det dejligt at se dit smukke ansigt her på min blog. 🙂
De fleste af os drømmer om en sund livsstil, men det er altså svære end man lige skulle tro.
Når det endelig kører for en, så går man pludselig kold og i stedet for at tage de sunde alternativer, så har vi en tendens til at gå direkte hen til de søde sager.
Det smager jo godt, ikke?
Men det er ikke ligefrem fordi vi får en god samvittighed bagefter, tværtimod tænker de fleste af os
“hvad skete der lige der? Hvem stak min hånd ned i den slikpose? Nu gik det lige så godt … ØV!”
Man skal huske på, at det er helt okay at synde engang i mellem.
Jeg faldt selv i sukkerfadet denne weekend – and so what?
Jeg spiser stort set ingen søde sager, så hvorfor skal jeg ikke have lov til at nyde de små goder bare her i livet bare engang i mellem?
Man må altså også godt leve livet. Så drop den dårlige samvittighed i første omgang, der var en grund til at din hånd havnede i den slikpose og du har sikkert nydt hvert et stykke du tog.
Alligevel synes jeg, at det er en god idé at holde hverdagene fri for søde sager.
Derfor får du her nogle lækre snackopskrifter, som du kan ekspementerer med derhjemme.
– bon appétit
Snackbaren
Pr. bar: 100 Kcal, protein 7%, kulhydrat 75%, fedt 18%.
Ca. 16 snackbarer.
________________________________________________________________
INGREDIENSER
100 g grovvalsede havregryn
50 g mørk chokolade
50 g rosiner
50 g dadler uden sten (eller svesker)
25 g mandler
100 g honning
30 g cane sirup
________________________________________________________________
Bland havregryn sammen med hakket chokolade, rosiner, finthakkede dadler og hakkede mandler. Smelt honning og sirup på en tør pande og rist havregrynsblandingen heri, indtil det er gyldent.
Vend godt rundt undervejs. Tag panden af varmen og vælt blandingen ude på et stykke bagepapir.
Form til små aflange stykker på ca. 5 x 2 cm. Massen er lidt klistret. Læg myslibarerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 10 min. Lad dem afkøle på bagepladen.
________________________________________________________________
Et lækkert stykke knækbrød
1 skive knækbrød: 60 kcal.
Ca. 15 stykker knækbrød.
________________________________________________________________
INGREDIENSER
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner eller græskarkerner ( eller halvt af hver)
1 dl boghvedegryn
2 dl fuldkornsrismel
2 dl majsmel
1 dl olivenolie
2 dl vand
1 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
3 tsk HUSK (loppefrøskaller), fås i de fleste større supermarkeder
________________________________________________________________
Bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug en grydeske.
Placér halvdelen af dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over og udrul dejen til en flad pandekage med en kagerulle (du kan ikke rulle på selve dejen, da den klistrer)
Gentag med den anden halvdel af dejen.
Fjern øverste stykke bagepapir fra dejen, når den er rullet flad, og opdel dem i passende stykker med en pizzakniv eller en skarp kniv. Bag det hele i 20 min ved 180 °
Afkøles brødene en brødrist.
Tip: Strø sesamfrø eller knuste solsikkekerner over dejen, når den er rullet ud. Læg bagepapiret ovenpå, og rul let, så kernerne trykkes ned i dejens overflade.
________________________________________________________________
Rugbaren
Ca. 16 stykker.
________________________________________________________________
INGREDIENSER TIL GRUNDDEJEN
25 g gær
5 dl lunkent vand
500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
eller 500 g Rugkernebrødsblanding
med hørfrø fra De 5 gårde
200 g hvedemel
Tilbered grunddejen og ælt det derefter med følgende:
50 g hakkede valnøddekerner
100 g lyse rosiner
1 spsk stødt fennikelfrø
________________________________________________________________
Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner.
Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.
________________________________________________________________
Denne rugbar kan smage af alt det du ønsker, vil du fx. have en med chokolade til lørdag aften?
Tilbered den samme grunddej som står ovenfor og ælt det derefter med 125 g hakket mørk chokolade 70%
Er du hverken til rusiner eller chokolade, så kan du prøve en med tranebær.
Tilbered den samme grunddej som står ovenfor og ælt det derefter med 150 g tørrede tranebær.
________________________________________________________________
Ingen kommentarer endnu